Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Кишове»Киш с грах и царевица

Киш с грах и царевица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Киш с грах и царевица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8 парчета
"Просто обожаваме хрупкавия блат на киша, а в комбинацията със сочни зеленчуци - направо е великолепен"

Необходими продукти

  • За тестото
  • масло - 160 г
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
  • За плънката
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • царевица - 1 консерва - 340 г
  • грах - 1 ч.ч., от консерва
  • зелен лук - 4 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Претриваме брашното с маслото, докато стане на трохи, добавяме водата и замесваме тесто, което увиваме със стреч фолио и охлаждаме в хладилника за 30 минути.

Разпределяме тестото в тавичка и образуваме ръб, надупчваме го с вилица и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 10 минути.

За плънката:

Разтопяваме маслото и прибавяме млякото, бъркаме, докато се сгъсти. Добавяме отцедената царевица, грах, наситнения лук и овкусяваме със сол и черен пипер.

Сваляме от огъня, прибавяме разбитите яйца и настъргания кашкавал и изсипваме върху блата.

Връщаме във фурната за още 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: