ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи на фурна

Пълнени картофи на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Пълнени картофи на фурна1 / 3
21/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Ето ви пример как и най-обикновените картофи, приготвени с желание, може да се превърнат в истинско гурме ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 броя, по - големи
  • масло - 100 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - на вкус
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 2 пакетчета Крема
  • шунка - 250 г, ситно нарязана
  • кашкавал - 200 - 300 г настърган за поръсване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте картофите много добре и ги сложете да се варят направо с кората. Когато са почти готови ги отцедете и щом леко се охладят ги разрежете на половинки. Издълбайте кладенче във всеки картоф в помощта на вилица.

Издълбаната вътрешност смесете с пресования чесън и всички подправки и добавете малко мазнина. Прибавете към картофеното пюре 2 разбити яйца, 2 пакетчета крема сирене и накълцаната шунка.

Напълнете картофите, поръсете ги с кашкавал и ги подредете в намазнена тава. Долейте в нея малко вода и сложете да се пекат за 10-15 минути. Ако ви остане плънка, може да я разпределитите около картофите.

Рейтинг

4.5
512
42
32
21
10
Дай твоята оценка: