Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Картофен хляб

Картофен хляб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Картофен хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Опитайте нашето предложение за картофен хляб, гарантирано ще ви се услади"

Необходими продукти

  • картофи - 250 гсварени и пресовани
  • брашно - 500 г
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 25 г прясна
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в малко затоплено мляко, заедно със захарта и 2 с.л. брашно. След като шупне прибавяме останалото топло мляко, брашното и солта. Разбъркваме и добавяме пресованите картофи, разбитото яйце и маслото.

Замесваме тесто, което оставяме да втаса за 30 минути на топло.

Оформяме полученото тесто на хлебче и правим няколко разреза с остър нож.

Печем хляба в намаслена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: