Картофен хляб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
601
959
511
30/06/2016
"Опитайте нашето предложение за картофен хляб, гарантирано ще ви се услади "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 090
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в малко затоплено мляко, заедно със захарта и 2 с.л. брашно. След като шупне прибавяме останалото топло мляко, брашното и солта. Разбъркваме и добавяме пресованите картофи, разбитото яйце и маслото.

Замесваме тесто, което оставяме да втаса за 30 минути на топло.

Оформяме полученото тесто на хлебче и правим няколко разреза с остър нож.

Печем хляба в намаслена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар