Скариди на скара

18/11/2011
"Бързо и изключително вкусно мезе, с което много бира ще изпиете!"
Приготвяне70 мин.
Готвене10 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 729
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • скариди - 500 г, обелени почистени
  • чесън - 3 скилидки, пресован
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • домати - 1/4 ч.ч. доматен сос
  • оцет - 2 с.л. червен винен
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • босилек - 2 с.л. нарязан пресен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 чаена лъжичка лют
  • шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно чесъна, зехтина, доматения сос, винения оцет и лимоновия сок. Добавете босилек, сол и лют червен пипер.

Сипете скаридите в тази паста и разбъркайте, докато се овалят равномерно. Покрийте купата и сложете да се мариноват в хладилника за 1 час, като разбърквате на 2-3 пъти.

Загрейте скарата на средна температура. Нанижете скаридите на шишчетата, като шишчето трябва да мине близо до опашката и след това близо до главата на всяка скарида. Намазнете скарата и наредете скаридите. Пекат се за около 3 минути на страна.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар