Скариди на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Скариди на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Бързо и изключително вкусно мезе, с което много бира ще изпиете!"

Необходими продукти

  • скариди - 500 г, обелени почистени
  • чесън - 3 скилидки, пресован
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • домати - 1/4 ч.ч. доматен сос
  • оцет - 2 с.л. червен винен
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • босилек - 2 с.л. нарязан пресен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 чаена лъжичка лют
  • шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно чесъна, зехтина, доматения сос, винения оцет и лимоновия сок. Добавете босилек, сол и лют червен пипер.

Сипете скаридите в тази паста и разбъркайте, докато се овалят равномерно. Покрийте купата и сложете да се мариноват в хладилника за 1 час, като разбърквате на 2-3 пъти.

Загрейте скарата на средна температура. Нанижете скаридите на шишчетата, като шишчето трябва да мине близо до опашката и след това близо до главата на всяка скарида. Намазнете скарата и наредете скаридите. Пекат се за около 3 минути на страна.

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: