Сушени смокини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Сушени смокини1 / 2
18/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"В края на лятото ни се иска да запазим вкусен спомен от него!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушенето на смокини става по два начина - на слънце или във фурна (пещ). Почистените смокини се нареждат цели върху мрежеста рамка, застлана с хартия или някаква материя и се слагат на слънце. Когато няма слънчеви лъчи, се прибират и се изваждат на следващия ден.

Във фурна сушените смокини се нареждат в тави и се слагат на слаба температура, към 80-90 градуса (ръката ви трябва да издържа вътре без проблем). Отваряйте фурната често и обръщайте смокините. Продължителността на сушене зависи от големината на плодовете.

Сушените смокини се съхраняват в торби от естествена материя, на тъмно и прохладно място.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: