Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница за начинаещи кулинари

Лютеница за начинаещи кулинари

Лютеница за начинаещи кулинари1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
330 мин.
Порции
24

Необходими продукти

  • червени чушки - 6 кг капия
  • патладжани - 1 ½ кг
  • моркови - 1 кг
  • доматено пюре - 1 кг
  • олио - 500 мл
  • оцет - ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете капията и патладжаните, обелете ги и ги смелете заедно със сварените моркови с машинка за месо, на която сте поставили най-ситната решетка.

Прибавете доматеното пюре, разбъркайте добре, залейте със затопленото олио, добавете оцета, захарта и сол на вкус и сложете на слаб огън.

Бъркайте непрекъснато, докато лютеницата заври добре, след което я сипете в бурканчетата и ги стерилизирайте 5 мин.

От продуктите се получават 24 бурканчета от 310 г.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: