Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди и дробчетата на ситни парчета. Сложете ги заедно с малко мазнина да се задушат, колкото да им се смени цвета. Извадете ги и в същата мазнина задушете лука. По желание може да добавите и настърган морков.
Прибавете предварително измития ориз и разбъркайте, докато се запържи. Добавете червения пипер, объркайте, свалете от котлона и добавете останалите подправки.
Изсипете сместа в тава, добавете дробчетата, накълцания магданоз, сол на вкус и долейте 4 1/2 ч.ч. вода. Сложете да се изпече до поемане на водата от ориза.
Разтворете содата в киселото мляко и го объркайте заедно с яйцата, щипка сол и брашното. Полейте пилешката дроб сърма и върнете във фурната докато се стегне и запече заливката.
Коментари