Патешка супа

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
16/11/2011
"Толкова ароматна, толкова вкусна, как да не си сипеш още една порция?"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 542
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патешките дреболии и ги сварете заедно с крилете, краката, шията, 1 морков, резен целина, лука, зърната черен пипер и сол.

Когато месото омекне, извадете го, махнете костите и го накълцайте. Прецедете бульона и върнете в него месото.

Щом супата заври отново, добавете ориза или фидето. Доварете за 10 минути, свалете от котлона и пуснете бучката масло и накълцания магданоз.

Застройте супата с разбитите яйца с киселото мляко. Поднесете топла.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
начинаещ готвач
начинаещ готвач
25.09.2012 21:23
За да стане супата по-жълта, може да добавите малко куркума.
5
0