Кекс с лешници и глазура

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
575
959
475
08/08/2016
"Знаете, че всеки уважаващ себе си кекс не влиза в чинията, ако преди това не е порядъчно глазиран "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 012
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме омекналото масло със захарта и прибавяме предварително отделените разбити жълтъци, млякото, шоколада, лешниците, брашното, бакпулвера и разбъркваме. Добавяме разбитите на сняг белтъци и хомогенизираме сместа внимателно.

Сипваме тестото в намазнена форма и печем в загрята умерена фурна до готовност.

За глазура:

Разбъркваме пудрата захар с какаото и изливаме горещата вода, бъркаме докато стане гладко.

Вадим кекса и го охлаждаме, заливаме го с топлата глазура и оставяме да стегне.

Форма за кекс с незалепващо покритие -  цветна
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за кекс с незалепващо покритие - цветна
14.40 лв.
Виж ››

Вие първо си вземете формата за кекс, а после умувайте вътре кекс ли ще сложите, торта ли

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар