Пиле масала

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пиле масала2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Има рецепти за пиле и вкусни рецепти за пиле, тази е от вторият вид"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 400 г, печено бяло
  • лук - 2 глави
  • домати - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 20 г
  • кардамон - 1 щипка
  • къри - 1 ч.л.
  • сметана - 100 мл
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме лука, чесъна и доматите, пасираме ги с пасатора на сос, прибавяме сол, джинджифил и кардамон.

Сгорещяваме олио и в него пържим получения сос, докато започне да се сгъстява, тогава прибавяме кърито и сметаната, разбъркваме.

Нарязваме пилешкото месо на парчета и го сипваме в соса, готвим за кратко и сервираме.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: