Урфа кебап

15/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 610
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото два пъти и към него прибавяме почистените и наситнени домати, лук и магданоз, добавяме сол и черен и червен пипер, зехтин. Месим всичко много добре.

От получената смес оформяме продълговати кюфтета, които нанизваме на шишчета и сплескваме, като ги разпределяме по цялата дължина. Печем шишчетата върху жар или сгорещена скара до готовност.

Нарязваме питките и ги намазваме с маслото, запичаме ги на скарата и още докато са топли ги заливаме с бульона.

Сервираме кебапа върху накиснатите топли питки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар