Печена тиква с червен лук и нахут

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
20/08/2016
"Тиквен деликатес с необикновен вкус и аромат, в които ще се влюбите "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо711
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 800 г цигулка
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 глава необелен
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • червен лук - 4 глави, нарязан на четвъртини
  • розмарин - 4 стръка
  • нахут - 1 ч.ч., от консерва или червен боб
  • чери домати - 1 ч.ч.
  • тиквени семки - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и почистена тиква нарязваме на кубчета, прибавяме лука и розмарина, подправяме със сол и пипер и разбъркваме.

Загряваме мазнината и в нея слагаме кимиона и необелените скилидки чесън, за да пуснат аромата си. Прибавяме всичко към тиквата и разбъркваме.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна в тава, покрита с фолио, за около 30 минути, вадим и добавяме нахута и чери доматите, разбъркваме и допичаме за още 10 минути.

Сервираме ястието поръсено със запечени тиквени семки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар