Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме праза на парчета с дължина около 2 см, бланшираме ги за 1-2 минути във вряща подсолена вода. Изсипваме в гевгир и обливаме със студена вода.
Обелваме картофите, остъргваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Посоляваме зеленчуците и ги подправяме с черен пипер.
Скилидките чесън обелваме и нарязваме надлъжно на половинки. С тях натриваме огнеупорен съд за печене и го намазваме с масло. Нареждаме зеленчуците на редове и наливаме малко гореща вода.
Забъркваме сметаната с горчицата, посоляваме и поръсваме с черен пипер и с тази смес заливаме зеленчуците.
Печем на 200 градуса във фурна. Малко преди да е готово ястието, поръсваме отгоре с настърган кашкавал и нареждаме останалото масло, нарязано на ивички. Запичаме отново до приятен златист цвят.