Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб с шампанско

Хляб с шампанско

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Хляб с шампанско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8 парчета

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • подправки - 6 с.л. зелени /мащерка, магданоз, босилек, розмарин/
  • шарен пипер - 1 ч.л., смлян
  • зелени маслини - 2 с.л., нарязани
  • чушки - 2 с.л. червена чушка, нарязана на ситно
  • мед - 1 с.л.
  • шампанско - 400 мл пенливо вино или газирана вода
  • тиквени семки - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото с бакпулвера и солта брашно прибавяме зелените подправки, пипера, маслините, чушката и меда и постепенно наливаме пенливото вино, разбъркваме с дървена лъжица.

Готовото тесто прехвърляме в продълговат съд, намазан с масло или зехтин, и поръсваме с тиквените семки.

Печем хляба в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40-50 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: