Начин на приготвяне
Към пресятото с бакпулвера и солта брашно добавяме мазнината и млякото и замесваме гладко и еластично тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почине за 30 минути на стайна температура.
След това го разточваме на тънка кора върху набрашнена повърхност и изрязваме от нея кръгове с диаметър 15 см.
По средата на кръговете поставяме по 1 с.л. от плънката и върху нея слагаме по един резен яйце. В помощта на четка леко намокряме тестото и го залепваме във форма на полумесец. Пържим емпанадите в загрято олио докато станат златисти.
За плънка: В сгорещения зехтин задушаваме ситно нарязания лук заедно с 1 с.л. вода, после добавяме рибата, граха и виното и овкусяваме със сол, лимонов сок и пипер.