Баница с месо и ориз

21/06/2016
"Все още не сме сигурни дали тази баница е по-подходяща за закуска или за обяд, та размишлявайки я изядохме наполовина "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 139
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет от тънките
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава (ситно нарязан)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 500 г
  • подправки - 2 с.л. микс от чубрица, магданоз, червен пипер и риган
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • газирана вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко сгорещено олио задушаваме лука до златисто и добавяме каймата и подправките.

След като всичко омекне добре, отстраняваме от огъня и прибавяме сварения в подсолена вода ориз. Разбъркваме сместа много добре.

В намазнена тава редим корите, като всяка поръсваме с мазнина и разпределяме от плънката.

Разбиваме яйцата, киселото мляко, содата и водата и с получената смес заливаме предварително нарязаната на квадрати баница, като набождаме парчетата и с вилица, за да попие по-добре, оставяме за 10 минути.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар