Начин на приготвяне
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, махаме от котлона и прибавяме захарта и счуканите бадеми, охлаждаме леко.
Постепенно прибавяме жълтъците един по един, като след всеки разбъркваме добре и накрая изсипваме разбитите на сняг белтъци при непрекъснато бъркане отдолу нагоре, за да може сместа да поеме повече въздух.
Изсипваме сместа в намазнена форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути, охлаждаме и вадим от формата. Оставяме да престои за 24 часа.
За глазурата:
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, добавяме кафето и 2 с.л. вода. Разбъркваме сместа и с нея намазваме сладкиша от всички страни.
Украсяваме с бадемите.