Начин на приготвяне
Измийте филето, подсушете го, посолете го, нарежете го на малки парчета, залейте го с горещото прясно мляко и го оставете да отлежи 1 час.
Остърганите моркови нарежете на кубчета, обелената целина – на парченца, кромида – кръгчета, скилидките чесън – на ситно, изпържете ги в 2-3 с.л. горещ зехтин, след което ги извадете от тигана.
Долейте останалия зехтин и след като се загрее, изпържете в него нарязаните на тънки резени сварени картофи.
Намажете обилно с масло огнеупорен съд за печене и наредете в него пласт картофи, като слагате резените плътно един до друг.
След това сложете парчетата риба и запържените зеленчуци, покрийте по същия начин с останалите картофи, поръсете с черен пипер и ситно нарязания магданоз и леко посолете.
Отгоре настържете останалото масло и печете огретена във фурна, загрята на 200 градуса.
Украсете порциите с маслините и нарязаните на филийки яйца и ги поднесете.