Торта Големия португалски кораб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
581
959
475
13/09/2016
"С този голям португалски кораб ще отплавате към страната на шоколадовите изкушения!"
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 040
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, махаме от котлона и прибавяме захарта и счуканите бадеми, охлаждаме леко.

Постепенно прибавяме жълтъците един по един, като след всеки разбъркваме добре и накрая изсипваме разбитите на сняг белтъци при непрекъснато бъркане отдолу нагоре, за да може сместа да поеме повече въздух.

Изсипваме сместа в намазнена форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути, охлаждаме и вадим от формата. Оставяме да престои за 24 часа.

За глазурата:

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, добавяме кафето и 2 с.л. вода. Разбъркваме сместа и с нея намазваме сладкиша от всички страни.

Украсяваме с бадемите.

Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
30.00 лв.
Виж ››

Потопете се в света на сладкарството с този невероятен комплект от пош и форми за шприц, които ще ви помогнат да приготвите невероятни сладки изделия за близки и гости. Удобна кутия за съхранение и безброй варианти за декорация с комплекта от пош и форми за шприц.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар