Вегетарианска дроб сaрма в палачинки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
521
959
472
20/08/2016
"Супер вкусна изненада за онези, които не хапват месце - вегетарианска дроб сарма в палачинки "
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 295
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд върху котлона слагаме да се разтопи маслото и в него задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови и целина.

Постепенно прибавяме измития ориз и част от нарязаните на дребно домати. Задушаваме още малко и добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи.

Разбъркваме ястието и го заливаме с ½ ч.ч. вода. Оставяме да ври за няколко минути до набъбване на ориза. Накрая изсипваме и останалите нарязани домати.

В отделени съд разбъркваме продуктите за палачинките и ги изпържваме.

Поставяме всяка палачинка в купичка и в нея слагаме част от зеленчуковата смес. Загъваме палачинката като плик и я обръщаме в намазана с мазнина тава за печене.

Заливаме палачинките с доматения сок и ги запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Изваждаме тавата и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко. Връщаме във фурната и запичаме повторно до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар