Домашно ризото с червено вино

21/05/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме половината масло и в него запържваме наситнения лук, прибавяме ориза и разбъркваме.

Запържваме за кратко и посоляваме, прибавяме виното и доливаме бульона, като бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме течността, но без да се развари.

Сваляме ориза от котлона, добавяме останалото масло и настъргания кашкавал, овкусяваме с черен пипер и разбъркваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар