Картофен пудинг с чубрица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
579
959
475
23/05/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги обелваме. Пасираме ги заедно с разтопеното масло.

Прибавяме постепенно жълтъците един по един и прясното мляко, сварено и горещо.

Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме към картофената смес, като ги разбъркваме отдолу нагоре с дървена шпатула, за да не спадат. Накрая добавяме подправките.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина форма за кекс.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.

Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
32.50 лв.
Виж ››

С елегантен дизайн и голяма мощност - пасатор, с чиято помощ приготвянето на пюрета и крем супи ще се превърне в приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар