Печена пъстърва по арменски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
575
959
475
23/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърви - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • масло - 75 г
  • сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр., изцеден сок
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пъстървата отвътре и отвън. Разрязваме я на две и я филетираме, овкусяваме със солта и черния пипер.

В съд върху котлона стопяваме маслото и в него запържваме до златисто рибните филета.

Прехвърляме ги в съд за печене и върху тях изсипваме разбитите яйца. Поръсваме с ситно нарязан магданоз.

Запичаме рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 6-7 минути.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар