Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко месо в гювеч със зеленчуци

Агнешко месо в гювеч със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Агнешко месо в гювеч със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
210 мин.
"Разкошен агнешки гювеч с ориз - опитайте и няма да забравите никога вкуса на това ястие"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 500 г
  • домати - 3 бр.
  • лук - 6 глави
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • зеле - ½ глава
  • магданоз - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • бамя - 1 ч.ч.
  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на едро.

Отделно нарязваме зеленчуците без магданоза на едри парчета и ги прибавяме към месото. Овкусяваме с подправките и прибавяме брашното и водата.

Слагаме месото и зеленчуците да се пекат във фурна на 200 градуса.

Когато ястието е почти готово, добавяме измития ориз. Печем още 20 минути.

Сервираме месото със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: