Терин с шунка и чушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
29/09/2011
"Вкусен е и си струва - свежа комбинация от чушки и яйца с ароматна кашкавалена заливка "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 951
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Терин

Начин на приготвяне

Нарежете шунката и чушките на дребни парченца. В купа разбийте яйцата заедно с щипка сол, прясно смлян черен пипер, счукания кимион и ситно нарязания лук.

В продълговата кексова форма сложете хартия за печене. В тиган сгорещете 10 г масло, прибавете 1/3 от яйцата и бъркайте, докато сместа леко се сгъсти. Изсипете в кексовата форма и повторете процедурата като приготвите още 2 такива части.

Между всяка отделна част на 2 пъти разпределете чушките и шунката. Сложете терина да се пече в предварително загряна фурна на 170 градуса за 20 минути. По желание малко преди да извадите посипете с настърган кашкавал и запечете до златисто.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вилияна
Вилияна
18.11.2013 22:10
Благодаря за рецептата! Към Мел - ако си прочела изобщо рецептата - "понятието" 1/3 е за част от осемте яйца :)
2
0
мел
мел
18.11.2013 21:26
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЖИВОТА СИ СРЕЩАМ ПОНЯТИЕТО-1/3 ЗА ЯЙЦА
1
0