Торта Шоколадово маскарпоне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Торта Шоколадово маскарпоне
29/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10 парчета
"Знаете, че най-лесният начин да се отървете от изкушението, е да му се поддадете, затова не му мислете много и си отрежете още едно парче от тази торта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте белтъците на твърд сняг заедно със захарта. Внимателно добавете брашното и разбърквайте с помощта на шпатула.

Последно разбъркайте със смлените ядки и изсипете 1/3 от него върху тава с диаметър 20-22 см, застлана с хартия за печене. Изпечете общо 3 блата в предварително загряна на 160 градуса фурна. Всеки блат се пече около 20-25 минути и се охлажда върху решетка.

За крема Пастичера разбийте яйцата с захарта и добавете брашното и ванилия. Постепенно наливайте предварително кипналото мляко и бъркайте енергично. Кремът се прехвърля в тенджерката, където е вряло млякото и се бърка енергично до сгъстяване.

Натрошете шоколада и го разбъркайте с горещия крем, след което оставете да се охлади. Разбийте маскарпонето, добавете сметаната и разбийте много добре. На порции добавете маскарпонето и сметаната към охладения крем и объркайте до хомогенност.

В подходящ поднос слепете блатовете и крема, като завършите тортата обилно с крем. По желание украсете с натрошени ядки или направете друга декорация. Оставете да престои в хладилника 1 нощ преди да поднесете.

Рейтинг

5 12
4 3
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка: