Паниран кашкавал

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
906
11
324
28/09/2011
"Тайната на този сочен паниран кашкавал е в предварителното замразяване във фризера, а между приятели не бива да има тайни, нали "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 998
  • Преглеждания за месеца459
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кашкавал - 500 г
  • яйца - 3 броя
  • бира - 50 мл
  • сухари - 200 - 300 г натрошен с блендер или сухар)
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • сол - 1 - 2 щипки в мазнината
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кашкавала да се стегне за 30 минути в камерата на хладилника. Извадете и го нарежете на филии с дебелина около 1, 5 см. Сложете го отново във фризера, докато приготвяте панировката.

За нея разбийте яйцата с бирата. Пригответе яйцата и галетата в 2 панички. Извадете кашкавала и всяко парче наръсете с червен пипер, черен пипер и малко сол. Загрейте мазнина в тиган и сложете 2 щипки сол в нея.

Всяко парче кашкавал оваляйте първо в яйца, после в галета и отново в яйца. Изпържете до апетитен загар от двете страни. Панирания кашкавал отцедете върху кухненска скара. Поднесете с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 9
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар