Гьозлеме със сирене и праз

01/10/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Днес не можем да отминем и гьозлеметата на Дебелета Берта, които са истинска наслада за сетивата."
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо50 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 766
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • олио - за намазване, може и зехтин
  • сирене - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти без последните три замесете меко тесто и го оставете да си почине 40 минути. След това го разделете на 6-7 парчета. Всяка топка се разточва на тънка кора, намазва се обилно с олио или зехтин и се поръсва с натрошено сирене и накълцан праз.

Завийте разточените и поръсени кори на руло, а след това на охлювчета. Оставете ги отново да втасат за кратко. Загрейте тиган с дебело дъно с малко олио. Непосредствено преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата.

Сложете гьозлемето да се пържи в тигана и веднага го намажете с още малко мазнина от горната страна. Обърнете от другата страна и го доопечете. Повторете процедурата с останалите охлювчета.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 9
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Илияна Димова
Който харесва аромат на джоджен може да се сложи в плънката, също стават много вкусни
0
0
Марина
Марина
24.01.2016 14:43
Без мая са. Получават се много добре.
0
0
GT
GT
07.08.2013 01:33
Явно не се слага моя, тъй като в рецептата пише "замесете меко тесто и го оставете ДА СИ ПОЧИНЕ 40 минути" а не ДА ВТАСА?
5
0
Ралка
Ралка
24.01.2016 13:04
Да, но след това пише "Оставете ги отново да втасат за кратко".Как втасват без набухвател?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв