ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гьозлеме със сирене и праз

Гьозлеме със сирене и праз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5013k
Гьозлеме със сирене и праз1 / 2
01/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
"Днес не можем да отминем и гьозлеметата на Дебелета Берта, които са истинска наслада за сетивата."

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • олио - за намазване, може и зехтин
  • сирене - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти без последните три замесете меко тесто и го оставете да си почине 40 минути. След това го разделете на 6-7 парчета. Всяка топка се разточва на тънка кора, намазва се обилно с олио или зехтин и се поръсва с натрошено сирене и накълцан праз.

Завийте разточените и поръсени кори на руло, а след това на охлювчета. Оставете ги отново да втасат за кратко. Загрейте тиган с дебело дъно с малко олио. Непосредствено преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата.

Сложете гьозлемето да се пържи в тигана и веднага го намажете с още малко мазнина от горната страна. Обърнете от другата страна и го доопечете. Повторете процедурата с останалите охлювчета.

Рейтинг

5 9
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: