Пилешко с картофи и зеленчуци в гювеч

24/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
"Ароматът на пилешко и зеленчуци ви влудява, но трябва да изчакате, докато стане готово "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 662
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го накъсайте на порции. Нарежете лука, морковите, гъбите и картофите на по-едро. Сгорещете в голям тиган мазнина и запържете пилешкото равномерно. Извадете го и в същата мазнина запържете зеленчуците. Овкусете ги с червен пипер и добавете разтвореното във виното доматено пюре.

Щом заври, добавете останалите подправки, разбъркайте и махнете от котлона. Нарежете картофите на дъното на гювеч. Отгоре сложете граха, запържените зеленчуци със соса, целите доматчета и подредете пилешкото. Сложете капака на гювеча и оставете да се пече в незагрята фурна за 1 и 1/2 часа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар