ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешко с картофи и зеленчуци в гювеч

Пилешко с картофи и зеленчуци в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Пилешко с картофи и зеленчуци в гювеч
24/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ароматът на пилешко и зеленчуци ви влудява, но трябва да изчакате, докато стане готово"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • картофи - около 500 г
  • бекон - 200 г по желание
  • лук - 3 големи глави
  • моркови - 2 големи
  • гъби - 300 г
  • грах - 1 ч.ч.
  • домати - 4 с.л. доматено пюре + 5 малки доматчета
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го накъсайте на порции. Нарежете лука, морковите, гъбите и картофите на по-едро. Сгорещете в голям тиган мазнина и запържете пилешкото равномерно. Извадете го и в същата мазнина запържете зеленчуците. Овкусете ги с червен пипер и добавете разтвореното във виното доматено пюре.

Щом заври, добавете останалите подправки, разбъркайте и махнете от котлона. Нарежете картофите на дъното на гювеч. Отгоре сложете граха, запържените зеленчуци със соса, целите доматчета и подредете пилешкото. Сложете капака на гювеча и оставете да се пече в незагрята фурна за 1 и 1/2 часа.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: