Японски дунапренен чийзкейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Японски дунапренен чийзкейк
Снимка: Калина
1 / 2
03/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
"Любопитно предложение от Японската кухня!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма за печене с отлепящо се дъно. Трябва да обвиете много добре вътрешността й с алуминиево фолио, както и цялата тава отвън (около 2-3 пласта фолио).

Разбийте маслото със сиренето Крема (и двете на стайна температура) и постепенно добавете лимоновия сок, един по един жълтъците, млякото и смесените и пресяти заедно брашно и нишесте. Разбъркайте сместа с предварителното разбити на сняг белтъци със солта и захарта.

Изсипете сместа в подготвената тавичка и сложете да се пече на водна баня с предварително кипната вода. Водата трябва да стига до половината на кексовата форма. Пече се в предварително загряна на 160 градуса фурна около 1 час, като не се отваря.

Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар.

Рейтинг

5 8
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: