ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Марудници»Родопски палачинки Марудници

Родопски палачинки Марудници

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Родопски палачинки Марудници
21/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Ако не беше Милко никога нямаше да се научим как да приготвяме тези вкусни родопски палачинки Марудници"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в дълбока купа, добавете киселото мляко заедно със содата бикарбонат и разбъркайте добре. Постепенно при бъркане добавете брашното. Щом се получи хомогенна смес, тогава е готово.

Родопски палачинки Марудници се пекат на сач, но стават и в тиган. Загрейте сача или тигана, които са намазнени предварително и излейте 1 черпак от палачинковата смес.

Не я разстилайте до край. Намалете котлона и изпечете палачинките равномерно от двете страни. Още топли се мажат с масло и се поднасят със сладко по избор.

Рейтинг

4.5
523
411
35
20
10
Дай твоята оценка: