Родопски палачинки Марудници

21/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763322
"Ако не беше Милко никога нямаше да се научим как да приготвяме тези вкусни родопски палачинки Марудници "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции6
  • Преглеждания общо58 189
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментари12 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в дълбока купа, добавете киселото мляко заедно със содата бикарбонат и разбъркайте добре. Постепенно при бъркане добавете брашното. Щом се получи хомогенна смес, тогава е готово.

Родопски палачинки Марудници се пекат на сач, но стават и в тиган. Загрейте сача или тигана, които са намазнени предварително и излейте 1 черпак от палачинковата смес.

Не я разстилайте до край. Намалете котлона и изпечете палачинките равномерно от двете страни. Още топли се мажат с масло и се поднасят със сладко по избор.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 22
4 11
3 5
2 0
1 0

Коментари (12)

Таня Иванова
Таня Иванова
10.02.2018 22:18
В къщи всички са луди по тях правя ги всяка сутрин и вечер.
0
0
Мариана
Мариана
26.06.2015 08:17
Невероятни марудници, откак ги правя по тази рецепта няма отърване и от съседите за закуска
1
0
Крем
Крем
23.11.2013 16:53
С боров мед :)
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв