Чили кон Карне

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
906
11
324
14/09/2011
"Опитайте и ще разберете, защо всички говорят за Чили кон Карне с такава страст!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131 043
  • Преглеждания за месеца4826
  • Преглеждания за седмицата1099
  • Коментари12 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос.

Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте под капак за 15-тина минути. По желание добавете сос Табаско. Идва ред да добавите царевицата, след което задушавайте за още 5 минути или до пълното омекване на боба. Накрая готовото Чили кон Карне се отема от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 11
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
09.01.2020 11:25
чилито е изключително ароматно, вкусно, пренася те в атмосферата на Мексико за секунди. Заслужава си да го пробва всеки. На мен ми е от любимите ястия
0
0
Марин
Марин
14.02.2018 18:33
Чилито става уникално с пърленки
0
0
Tosh
Tosh
24.07.2016 13:43
Макар, че чили кон карне се прави с телешко месо, рецептата е много вкусна и не е скъпа за джоба.
1
0