Заешко с чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
28/08/2011
"Доверете ни се, ние знаем тайната на вкусното и крехко заешко месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 270
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заека и го измийте. Овкусете парчетата заешко със сол и черен пипер. Накълцайте чесъна и мариновайте месото във виното и чесъна за 1 час, като го поливате от време на време с маринатата. Загрейте в голяма тенджера зехтина и запържете до зачервяване отцеденото заешко.

Нарежете зеленчуците на парчета, а доматите попарете и обелете от люспата и нарежете на ситно. Извадете заешкото и в същата мазнина запържете лука и целината.

Върнете месото и долейте виното с чесъна и бульона. Прибавете доматите, дафиновия лист и мащерката. Похлупете леко и оставете да къкри така за 45 минути.

Накрая овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Поднесете порция заешко, поръсена с накълцан магданоз.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Niki Zelyazkova
Niki Zelyazkova
28.08.2011 18:40
Много ми хареса рецептата и не е никак трудна за изпълнение. Ще я пробвам скоро, а тук заека не е много скъп, заслужава си да се направи, благодаря.
1
0