Ezine.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба със сос от каперси

Бяла риба със сос от каперси

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Бяла риба със сос от каперси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Бяла рибка със сос от каперси"

Необходими продукти

  • бяла риба - 1 кг филе
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • За соса
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 500 мл, от рибата
  • каперси - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • жълтъци - 1 бр.
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме рибното филе във вода, в която сме разтворили оцета и солта за 10 минути.

Нарязваме на едро лука и го сваряваме заедно с филето на тих огън за 20-25 минути. Вадим го и го оставяме да се отцеди.

В тенджера правим светла запръжка от олиото и брашното и към нея доливаме 500 мл от бульона, в който сме варили рибата, варим докато получим средно гъст сос.

Прибавяме сол, каперсите и индийското орехче, оставяме на котлона за още 5-6 минути. Махаме го и внимателно го разбъркваме с жълтъка.

Нареждаме топлата риба в плоска чиния и я покриваме със соса, украсяваме с наситнен магданоз.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: