Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Бял сос с каперси

Бял сос с каперси

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Бял сос с каперси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.

Необходими продукти

  • масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • топено сирене - 50 г
  • бульон - 500 мл по избор (или вода)
  • каперси - 1 с.л.
  • бял пипер - на върха на ножа, може и черен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, към нея прибавяме сиренето и с постепенно разбъркване сипваме бульона.

Варим на слаб огън, докато сиренето се разтопи.

Прибавяме пипера, солта и нарязаните каперси, варим докато сосът се сгъсти.

Сервираме соса топъл към варено месо, скара или картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: