Телешки таскебап

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Телешки таскебап1 / 2
02/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"И вие ли огладняхте само като чухте телешки таскебап?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - около 1 кг без кост
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 глави кромид
  • домати - 2 с.л. пюре
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 1 ч.ч. телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късове и го запържете равномерно в олиото, след което добавете накълцания кромид лук. След като омекне, добавете доматеното пюре, изчакайте да се позапържи и добавете брашното.

След 1-2 минути сипете червения пипер и залейте с горещия бульон. Добавете сол на вкус, кимион и черен пипер. Оставете да къкри до готовност. Поднесете телешкия таскебап с накълцан пресен магданоз и гарнитура от ориз със зеленчуци.

Рейтинг

4.8
515
42
31
20
10
Дай твоята оценка: