Гато в мармалад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Гато в мармалад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Няма да ни видите да отказваме сладкиши, ама никога"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • лимонена кора - 1 с.л.
  • мармалад - 250 г
  • орехи - 200 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме разбитите яйца със захарта и прибавяме брашното, содата и маслото, замесваме хомогенно тесто, което разделяме на две еднакви топки.

Върху намаслена форма разстиламе първата топка, като повдигаме краищата, за да образуваме ръб. Отгоре намазваме с мармалада и покриваме с наситнените орехи.

От втората кора изрязваме формички по избор и ги нареждаме върху орехите. Може да оформим на плетеница, решетка или да настържем тестото.

Печем сладкиша на 190 градуса до готовност, подасяме охладен, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: