Гато в мармалад

09/05/2016
"Няма да ни видите да отказваме сладкиши, ама никога "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 740
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме разбитите яйца със захарта и прибавяме брашното, содата и маслото, замесваме хомогенно тесто, което разделяме на две еднакви топки.

Върху намаслена форма разстиламе първата топка, като повдигаме краищата, за да образуваме ръб. Отгоре намазваме с мармалада и покриваме с наситнените орехи.

От втората кора изрязваме формички по избор и ги нареждаме върху орехите. Може да оформим на плетеница, решетка или да настържем тестото.

Печем сладкиша на 190 градуса до готовност, подасяме охладен, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар