Булчинска торта

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
28/04/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • белтъци - 8 бр.
  • пудра захар - 400 г
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • За крема
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 400 г
  • шоколад - 100 г бял или тъмен (по желание)
  • бита сметана - за покриване и украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на твърд сняг белтъците със захарта. Разпределяме сместа в три еднакви тави, покрити с намаслена хартия за печене и сушим блатовете в слаба фурна за около 50-60 минути.

Опечените блатове поставяме върху мокра кърпа, за да се отдели по-лесно хартията.

За крема:

Разбиваме яйцата със захарта на водна баня на котлона, докато се сгъстят, сваляме от котлона и бъркаме докато се охлади.

Прибавяме лъжица по лъжица от предварително разбитото омекнало масло и разбъркваме добре. Последно добавяме разтопения шоколад и хомогенизираме сместа.

Слепваме блатовете с получения крем и покриваме цялата торта с бита сметана.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар