Булчинска торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Булчинска торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • белтъци - 8 бр.
  • пудра захар - 400 г
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • За крема
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 400 г
  • шоколад - 100 г бял или тъмен (по желание)
  • бита сметана - за покриване и украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на твърд сняг белтъците със захарта. Разпределяме сместа в три еднакви тави, покрити с намаслена хартия за печене и сушим блатовете в слаба фурна за около 50-60 минути.

Опечените блатове поставяме върху мокра кърпа, за да се отдели по-лесно хартията.

За крема:

Разбиваме яйцата със захарта на водна баня на котлона, докато се сгъстят, сваляме от котлона и бъркаме докато се охлади.

Прибавяме лъжица по лъжица от предварително разбитото омекнало масло и разбъркваме добре. Последно добавяме разтопения шоколад и хомогенизираме сместа.

Слепваме блатовете с получения крем и покриваме цялата торта с бита сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: