Торта с круши

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Торта с круши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Дайте ни няколко круши и гледайте каква торта ще приготвим! И си записвайте, защото после е ваш ред"

Необходими продукти

  • круши - 5 бр.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимони - 1 бр. настъргана кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме омекналото масло с 1 ч.ч. пудра захар и добавяме едно по едно целите яйца, пресятото с бакпулвера брашно, ванилиите и настърганата лимонова кора. Разбиваме с миксера добре.

Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно тава и печем в умерена фурна до готовност.Вадим блата и го покриваме с тънки резени круша във вид на ветрило.

Разбиваме белтъците на гъст сняг заедно с пудрата захар и покриваме крушите и блата. Връщаме във фурната и печем, докато белтъкът порозовее. Поднасяме студено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: