Шведски картофени кюфтета Кропкакор

04/09/2011
Dark Angel
отDark AngelНовак
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции8 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 628
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сварете ги на пара и ги намачкайте на фино пюре. Оставете да изстинат, а през това време запържете в малко мазнина нарязаните на дребно лук, бекон и шунка. Охладете и плънката.

Омесете картофите с брашното, жълтъка на гладко тесто и с мокри ръце го оформете на салам. Нарежете го на 8 части и оваляйте от тях 8 топки. Направете във всяка вдлъбнатина и чрез натискане с палец ги напълнете с плънката.

Покрийте плънката с картофеното тесто. Според оригиналната рецепта кюфтенцата Кропкакор се варят в подсолена вода, но аз ги сварих в зеленчуков бульон. Поднасят се горещи, заляни със запържено масло. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар