... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr17244_8
Зелник на баба - Рецепта | Ezine.bg

Зелник на баба

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
18/08/2011
"Зелник, какъвто не сте опитвали досега. Рецепта, взета от златната книга на Българската кухня "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 024
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката накълцайте зелето, лука и ги задушете в мазнина, след което добавете и нарязаните магданоз, копър, зелен лук, сол и черен пипер на вкус. Оставете плънката да се охлади.

Ако нямате кефир, използвайте кисело мляко, разредено с прясно мляко или вода. Угасете содата в него, след което започнете да прибавяте постепенно яйцето, маслото и брашното. Замесете хубаво тестото, разделете го на 4 топки. Всяка разточете максимално най-тънко върху набрашнен плот и я намажете с олио.

Разпределете обилно от плънката и навивайте листите на руло, след което на охлюв в намазнената тава. Зелникът се маже отгоре с равни части олио и кисело мляко. Пече до готовност, след което се намазва с разтопено краве масло и се увива в кърпа да се задуши.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар