Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Агнешки кюфтета от Азербайджан

Агнешки кюфтета от Азербайджан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Агнешки кюфтета от Азербайджан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Азербайджанската кухня крие уникално вкусни чудеса. Ето едно от тях"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г или овнешко
  • овча лой - 120 г топена
  • оцет - 40 мл
  • лук - 2 глави
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 20 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - ½ връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото, наситняваме копъра, магданоза и джоджена и ги смесваме с каймата.

Оформяме продълговати кюфтета, които изпържваме в стопената мазнина.

Нареждаме кюфтетата в тава, посипваме ги с нарязания лук, заливаме с разбитите яйца, смесени със захарта, солта, оцета и запичаме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: