Агнешки шишчета на скара

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
12/08/2011
"Сочни шишчета, които направо крещят Още бира, още бира "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции3 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 824
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г
  • лук - 3 глави, по - големи
  • чесън - 4 скилидки
  • девесил - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - около 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки като за гулаш (около 20 г парчето). Нарежете лука на едри парчета като за шишчета, чесъна накълцайте, както и половината магданоз и девесила.

В купа поставете месото, овкусете със сол, черен пипер, накълцаните магданоз, чесън, лук и го залейте с олиото. Разбъркайте и оставете месото да престои за 2 часа в хладилник.

След това нанижете шишчетата, като редувате месо и парчета лук. Изпечете ги на нагорещена скара, чиито ребра са намазани с половин глава лук.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар