Ориз пилаф

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ориз пилаф
Снимка: Savina Dimitrova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Това е изпитана рецепта за ориз пилаф, както го приготвят традиционно в Турция!"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч. кръглозърнест
  • паста - 5 с.л. кус - кус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза добре и го залейте с вряща вода. Оставете го така за 15-20 минути и го облейте със студена вода.

В тенджера загрейте мазнина и запържете кус-куса. Прибавете ориза, бъркайте за около 5 минути, докато и той се запържи. Долейте водата, посолете, добавете захарта и лимоновият сок.

Бъркайте пилафа, докато заври. Намалете котлона и оставете ястието да се вари, докато водата се поеме напълно.

Рейтинг

4.4
58
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Два пъти го правих, и двата пъти стана сполучливо.Хареса ми рецептата.
08.04.2023 16:31
Албена Асенова
Албена Асенова
Винаги съм се чудила как се допълват ориз със паста.Все още не съм опитвала.Обичам и двата продукта.Комбинацията трябва да е добра.
09.05.2016 18:41
8