Торта с плодове

13/08/2011
"Една торта, която ще ви накара да повярвате в кулинарните чудеса "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 706
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете може да се комбинират кафяви със светли, може и само от един вид - в една опаковка са по 3 броя.

Млякото с 1 1/2 ч.ч. захар, се загрява докато се стопи захарта. Жълтъците и белтъците заедно с брашното се разбиват до хомогенност и към тях на тънка струя се прибавя млякото, като се бърка. Прибавят се ванилиите и се вари отново докато кремът се сгъсти и изглади. Приготвям всичко това в микровълнова фурна, за да избегна загаряне по дъното на съда, като от време на време, отварям и разбърквам.

Оставя се да се охлади, като се разбърква периодично, с цел кремът да не образува коричка. През това време се разбива в отделен съд размекнатото краве масло. Когато кремът достигне температура, приблизително около телесната, се излива по малко в маслото като се бърка енергично и се внимава да не се пресече.

Накисва се желатинът в малко вода и се изчаква да набъбне. Слага се в съд с вода и се стопява на водна баня, без да завира. Прибавя се към сока от компота и се оставя на хладно да стегне. Фризерът върши работа, като от време на време се разбърква. Когато започне да стяга, се изважда.

Сварява се сиропът, като се запазва горещ. Подготвят се и плодовете за украса.

Единият блат, който ще е най-отгоре, се изрязва като рамка, широк около 1.5 см, а вътрешната част се отделя. Това ще послужи като борд по ръба на тортата, за да не изтече желатинът.

Започва се да се редят блатовете, като се сиропират и се намазват с крем. Последният блат, се маже с много тънък пласт, за да послужи като фон и същевременно се залепя върху него изрязаният като рамка.

Украсява се с плодовете и върху тях се разпределя желатинът, желето става малко повече, така че може да се използва за друго. Отстрани тортата се намазва с останалия крем и се декорира с ядки по желание.

Екипът на Готвач.бг благодари на rainbow_katya за прекрасната рецепта и оригинална снимка!

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
rainbow_katya
rainbow_katya
13.08.2011 21:56
Да, това на снимката е точно това, което се получи, след като изпълних описанието на рецептата - макар всичко да бе импровизация от моя страна! И понеже изглеждаше добре, снимах и публикувах.Дано имате търпението да я приготвите, но и удоволствието да си я хапнете! Аз не успях с второто - беше за 18-ия рожден ден на дъщеря ми, а купонът - далеч от къщи!
0
0
Petq
Petq
13.08.2011 09:41
Ауу, това нещо изглежда страхотно. Непременно ще я опитаме.
0
0