Домашен сос Холандез

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
22/03/2016
"Уникален домашен сос за меса и риба"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 274
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме ситно нарязания лук, зърната черен пипер, листенцата от естрагон, виното и 4 с.л. вода, докато останат около 2 с.л. бульон. Прецеждаме и изстудяваме.

Разбиваме жълтъците и с бъркане ги прибавяме към соса.

Поставяме тенджерата в по-голям съд с топла вода и на пара варим, като бъркаме с тел, докато сосът се сгъсти.

Отделно разтопяваме маслото и в началото сипваме капка по капка в соса, като не преставаме да бъркаме. Посоляваме, подправяме с лимонов сок и поднасяме.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар