Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Фусили с телешка кайма на фурна

Фусили с телешка кайма на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Фусили с телешка кайма на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • фусили - 350 г
  • кайма - 400 г телешка
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л. пикантен
  • масло - 60 г
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • кашкавал - 60 г настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме фусилите в подсолена вода според указанието на опаковката. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. В дълбок тиган сгорещяваме олиото и в него запържваме лука, така че да добие блясък.

Прибавяме каймата, посоляваме и я пържим, докато стане сипкава, като бъркаме от време на време. Наливаме 300 мл топла вода и оставяме да заври. Прибавяме доматеното пюре и кетчупа, разбъркваме и варим 3-4 минути.

В отделен съд разтопяваме маслото и запържваме в него брашното, докато придобие бледорозов цвят. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото.

Отстраняваме съда от огъня и оставяме соса да поизстине, след което добавяме разбития жълтък и поръсваме с черен пипер и сол. Бъркаме непрекъснато, докато сосът стане хомогенен.

В намаслена тавичка изсипваме половината макарони. Отгоре разстиламе каймата и поръсваме с половината кашкавал. Покриваме с останалите макарони, заливаме с млечния сос и поръсваме с останалия кашкавал.

Печем ястието 30 минути в умерена фурна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: